ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ CONTACT IMPROVISATION & VOICE – Athens


—————————————————————————————————————————————————–

CONTACT IMPROVISATION E VOCE

con Leonardo Lambruschini e Gianni Bruschi

27 e 28 (workshop) – 29 (jam) settembre 2014

Casa de arte Kabeiria – Atene

 

 

WORKSHOP: CONTACT IMPROVISATION E VOCE

Aperto a tutti coloro che desiderano arricchire il proprio gesto e la propria sensibilità per il movimento. Useremo il movimento e la vocalità con paricolare riferimento alla Contact Improvisation e alla voce che risuona attraverso il corpo e lo spazio. Esploreremo e cercheremo di comprendere il processo di vocalizzazione non solo nei suoi aspetti emotivi e fisiologici ma anche nella relazione tra il respiro, movimento e il contatto.

 

Leonardo Lambruschini

Performer e produttore artistico. Insegna e sperimenta danza Contact Improvisation. Conduce laboratori sperimentali di movimento e improvvisazione in italia e all’estero. Co-fondatore di Spazio Seme (Centro artistico internazionale) di Seme snc società specializzata in produzione artistica, formazione, ricerca e sperimentazione sulle arti in movimento. Co-fondatore del Festival Internazionale di Contact Improvisation Italy Contact Fest

www.spazioseme.com – www.italycontactfest.com

 

Gianni Bruschi

Cantante, attore, ha all’attivo esperienze teatrali e concertistiche in Italia e all’estero. Docente presso l’Accademia dell’Arte di Arezzo (ADA – European Theatre, Vocal Arts and Dance), in qualità di direttore ADA del programma di danza negli anni 2011 e 1012 ha presentato laboratori ispirati alla Tarantella e la cultura italiana (Tarantismo e danze popolari del Mediterraneo) negli Usa. Il progetto si è sviluppato dal 2003 attraverso la direzione di laboratori/spettacolo in Italia e nei paesi del Mediterraneo (Marocco, Tunisia, Egitto, Francia, Albania) È Co-fondatore di Spazio Seme, società specializzata nella produzione artistica, formazione, ricerca e sperimentazione.

 

Programma:

Sabato 27/9 dalle 13:30 alle 16:00

Domenica 28/9 dalle 11:00 alle 13.30 (pausa pranzo) dalle 14.30 alle 16:00

Lunedi 29/9 dalle 14:00 alle 16:00 (free jam a donazione libera)

 

Costo: 45 euro – 35 euro studenti

Per informazioni:  info@spazioseme.com – www.spazioseme.com

 

Al Teatro Neos Kosmos di Atene da venerdì 26 a martedì 30 settembre andrà in scena “Tarantella Rituale”, una produzione Seme snc, società specializzata nella produzione artistica e culturale con sede ad Arezzo (Toscana, Italia). https://www.facebook.com/events/1466584833625122/?fref=ts

 

—————————————————————————————————————————————————-

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ CONTACT IMPROVISATION & VOICE

με τους Leonardo Lambruschini (IT) και Gianni Bruschi (ΙΤ)

27 και 28 (σεμινάριο) – 29 (open jam) Σεπτεμβρίου 2014

Casa de arte Kabeiria – Aθήνα

 

Από την Παρασκευή 26 έως και την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, η κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, θα φιλοξενήσει την παράσταση Tarantella Rituale, μία παραγωγή της SΕΜΕ s.n.c., καλλιτεχνικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στην πολιτιστική και διεθνή καλλιτεχνική παραγωγή, με έδρα το Arezzo, Τοσκάνη, της Ιταλίας.

https://www.facebook.com/events/1466584833625122/?fref=ts

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ CONTACT IMPROVISATION & VOICE

” Το σεμινάριο είναι ανοιχτό για όλους εκείνους που επιθυμούν να εμπλουτίσουν την γνώση της λεπτομέρειας στην χειρονομία και την ευαισθησία της κίνησης. Θα χρησιμοποιήσουμε την κίνηση και την τονικότητα της φωνής με συγκεκριμένες αναφορές στο Contact Improvisation και στη φωνή που αντηχεί μέσα από το σώμα και τον χώρο. Θα εξερευνήσουμε και θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την διαδικασία της δημιουργίας ήχων με την φωνή, όχι μόνο μέσω της συναισθηματικής και σωματικής της συνηθισμένης πορείας, αλλά και μέσω της σχέσης που συνδέει την αναπνοή με την κίνηση και την επαφή. ”

 

Leonardo Lambruschini

Περφόρμερ και καλλιτεχνικός παραγωγός. Διδάσκει κι εξερευνά τον χορό του Contact Improvisation. Διεξάγει πειραματικά εργαστήρια κίνησης και αυτοσχεδιασμού στην Ιταλία και το εξωτερικό. Είναι συνιδρυτής του Spazio Seme (Διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο στο Arezzo της Ιταλίας) και της SEME s.n.c. εταιρίας με ειδίκευση στην καλλιτεχνική παραγωγή, την εκπαίδευση, την έρευνα και τον πειραματισμό στις κινησιολογικές τέχνες. Είναι επίσης συνιδρυτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Contact Improvisation Italy Contact Fest.

www.spazioseme.com – www.italycontactfest.com

 

Gianni Bruschi

Τραγουδιστής, ηθοποιός, με πλούσια θεατρική και συναυλιακή δραστηριότητα στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Είναι καθηγητής στην Accademia dell’Arte στο Arezzo της Ιταλίας (ADA – European Theatre, Vocal Arts and Dance) και ως διευθυντής του προγράμματος χορού τα έτη 2011 και 2012 παρουσίασε πλήθος εργαστηρίων εμπνευσμένων από την Tarantella και την ιταλική παράδοση (του Ταραντίσμου και των παραδοσιακών χορών της Μεσογείου) στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Το πρότζεκτ αυτό γεννήθηκε το 2003 και αναπτύχθηκε μέσω εργαστηρίων και παραστάσεων στην Ιταλία και τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου (Μαρόκο, Τυνησία, Αίγυπτος, Γαλλία, Αλβανία). Είναι συνιδρυτής του Spazio Seme, εταιρίας με ειδίκευση στην καλλιτεχνική παραγωγή, την εκπαίδευση, την έρευνα και τον πειραματισμό.

 

Πρόγραμμα:

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 13:30-16:00

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 11:00-13:30 (διάλειμμα) & 14:00-16:00

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 14:00-16:00 (open jam με ελεύθερη συνεισφορά)

 

Κόστος Σεμιναρίου:

45ε / 35ε μειωμένο

 

Πληροφορίες/κρατήσεις:

kabeiria@gmail.com –  info@spazioseme.com